Új interjú Villével a Musig Pub TV-nél | 2014. 08. 15.

A Villével készült beszélgetést a Musig Pub TV oldalán tekinthetitek meg “Musig Pub TV – 15. August 2014 – Ausgabe 19”  címmel 19:54-től, a fordítást pedig a kép alatt olvashatjátok. 🙂

ville_musigpubtv_2014
Forrás: Musig Pub TV interjú (2014)

K: Hello Ville! Hogy vagy?

V: Öhm jól… Vagyis, hogy őszinte legyek, nem igazán tudom. Most vezettünk le 10 és fél órát, aztán kicsit lazítottam a hotelben, megmostam a hónomat, és most itt vagyunk. Kicsit szétszórt vagyok, de ennyi hozzátartozik a rock and roll-hoz. 😀

K: Tudsz nekünk mondani valamit Ville Valo-ról, mint magánemberről?

V: Hát tudod… sok zenét hallgatok, és ha olvastál vagy hallottál pár interjút velem, akkor azok nagyjából lefedik ezt a képet. A zene teszi ki a 95%-át az életemnek, és a zenén keresztül az egész jól meg is érthető. Szóval ennyi! Tudod a turnézás könnyű, mert mindig hotelekben vagyunk, de általában a bandán kívül, mikor otthon vagyok, én mosom a szennyesem, magam veszem meg a WC-papírt, és magam főzök… bár elég rosszul, de dolgozom rajta. 🙂

K: Vannak hobbijaid, amikor nem turnéztok?

V: Kertészkedek. Kezdek belejönni, de inkább a vadkerteket szeretem, szóval van egy kis rendetlenség benne. Vagy is nem feltétlen rendetlen, de olyan, mint egy patchwork. Van egy kis ez+az itt+ott, és nincs benne sok rendszer.

K: A legutóbbi albumotok a Tears on Tape. Hogyan magyaráznád meg a mai letöltős és streamingelős generációnak, hogy mi is az a magnószalag?

V: Vannak bizonyos műfajok, amolyan underground dolgok, ahol még mindig elterjedt a kazetta használata. De a kazetta…hmm olyan mint a CD, csak sokkal menőbb. 😀 Tudod, sok fiatal van, aki már a CD-ket sem ismeri. A kazetta a mi mp3-unk volt a késő 70-es és korai 80-as években.

K: Ha a HIM egy film lenne, mi lenne az alaptörténete?

V: Az alaptörténet… azt hiszem, nem rég beszéltünk Steven Seagal-ról. Talán egy kimondottan videóra készült film lenne Steven legnagyobb slágereivel vagy ilyesmi… Addig, amíg nem játszik benne blues-t, mindegy.

K: A „Join Me in Death”-hez kapcsolódóan a nézők szeretnék tudni, hogy kit/mit vinnél magaddal a halálba?

V: Ahogy Anyukám szokta mondani, nem vihetsz magaddal semmit, szóval mindent ki kell használni még itt a Földön. Ezt akkor mondta, mikor kérdeztem tőle, hogy meg kéne-e vennem egy nagyon drága gitárt. És erre mondta, hogy „naná persze, hisz úgysem vihetsz semmit és senkit magaddal a sírba!”

K: A dalaitok nagyon érzelmesek. Ez amolyan terápia számodra, hogy dalokat írsz, elénekled őket és megírod dalszövegeket?

V: Nos ez az egyetlen módja, ahogyan én a zenét hallgatni szeretem. És számomra csak ez a fajta zene számít igazán zenének! A mostani Top 40 popslágerek számomra nem igazi zenék. Persze ezek is jók, ha jól készre akarod vágni magadat a kocsmában és csak rázni egyet rájuk. De mondjuk még Marvin Gaye is tudott olyan popdalt csinálni, amire lehet táncolni és még elgondolkodtató is. Úgyhogy még a dance zene is lehet intellektuális, lehet érzelmes üzenete és értéke.

K: És Ville Valo mint rajongó, kivel szeretne találkozni?

V: Jó lenne Bono-val találkozni. Tudod, én a U2 nőttem fel. Jó enne egyszer leülni egy dublini pubban vele, és megpróbálni megfejteni az élet értelmét.

K: Ha a bandatagok sakkbábuk lennének, ki melyik figura lenne és miért?

V: Ó hát ez nagyon egyszerű! Mindenki paraszt lenne, csak én lennék a királynő! 😀

K: Még azt is szeretnék tudni a nézők, hogy van-e esély arra, hogy ismét az Apocalyptica-val csinálj valamit közösen?

V: Hát fogalmam sincs. Nagyon régen nem láttam már Eicca-t, el vannak foglalva a saját cuccukkal most. Egyszer beszéltünk arról, hogy valamit felénekelek nekik az új albumra.
De tudod, anno volt már erre egy nagyszerű lehetőség, amikor a The Rasmus-os Laurival énekeltük fel a „Bittersweet”-et a bandának, amiből aztán kislemez lett. Az nagyszerű volt! De ez is olyan, ha már egyszer valami jól sikerült, akkor ne csináld meg újra, mert könnyen lerombolhatod az elsővel felépített varázslatot. Szóval ezután valami másnak kell lennie, valaminek, ami egy másik irányból közelít. Így lenne értelme ismét közösen dolgozni.

K: Ismét egy néző szeretné tudni, hogy lesz-e a „666 Ways to Love”-ból, valamint a 92-es és 95-ös demókból újrakiadás?

V: Öhm újrakiadás… most éppen az első négy albumunk, a GLS, RR, DSBH és a LM újrakiadását tervezzük, mert ezek nem voltak rendesen kiadva és promózva az USA-ban. Valamikor Halloween környékén jönnek ki. Megjelennek majd bakeliten, CD-n különleges kiadásban meg ilyenek. Átnéztem a régi archívokat és találtam 8-10 bónusz dalt (!!!) mindegyik CD-re, amiket eddig még soha nem adtunk ki. Szóval lesz rajta sok olyan dolog, ami remélhetőleg érdekesebb, mint ami már úgyis ismert.

K: És máris az utolsó kérdésnél vagyunk. Ha a HIM egy ital lenne, melyik jellemezné legjobban a bandát?

V: Ez egy nehéz kérdés. Talán egy nagyon fanyar Mojito Royal. Mondjuk ez. Vagy egy valamilyen Sörös Royal, mert az nincs mindig rajta a menükön. A Royal általában valamilyen pezsgőt vagy ilyesmit takar. Egyszer valamikor ki is találtunk egy ilyet még Kölnben egy helyi bárban, mert kicsit fel akartuk cserélni a dolgokat. Nem szeretem a mojitot túl édesen, szóval sokkal kevesebb cukorral, több limemal, és csak egy kis pezsgővel a tetején kértük. Lehet valami olcsóbbal is csinálni… az mindegy, vagy bármivel, amiben van buborék. De a legmenőbb, ha azt csinálod, hogy veszed a legolcsóbb sört mint pl egy Papst Blue Ribbon-t, a tetejére pedig egy drága pezsgőt. Ez a legjobb, mert akkor a spektrum mind két végét megízlelheted.

K: Hát ezt ki kell próbálnunk!

V: Nagyon jó, ha szereted a sörös italokat.

K: Ki fogom próbálni! 🙂 Van utolsó szavad a rajongókhoz?

V: Az utolsó szavaim… hát remélem, azért nem ezek lesznek az utolsók. 😀 Jó újra látni titeket ott a képernyő másik oldalán, és remélem, látjuk még egymást élőben is. Még nem tudunk semmit a további turnékról, év végéig még folytatjuk, aztán dolgozunk egy kicsit az új zenéken is. Remélhetőleg ez ismét ad egy jó indokot majd arra, hogy megint beszélgethessünk itt, és arra is, hogy ismét koncertezzünk. Szóval köszönjük szépen!

K: Köszönöm az interjút!

|Forrás: Musig Pub TV|

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

WordPress Anti Spam by WP-SpamShield