O2 Academy | 2013.10.28. Southampton (magyar)

Ville Valo, HIM

ville o2 pic2

A Doo Wop zene hatásai

Mindig is nagy rajongója voltam ezeknek a Phil Spector-féle produkcióknak, Neil Young-on,a Crosby, Stills & Nash-en és a The Birds-ön nőttem fel. A szentimentális, melankolikus zene megszállottja vagyok, de sajnos egy heavy metál bandában kötöttem ki, szóval mi mást tehetnék, minthogy egy furcsa hibridet csinálok mindezekből. 🙂 Izmos, kemény gitár riffek vannak, és mégis a következő 20 másodpercen belül pedig valami igazán csöpögős is történik a zenében. Ez a legjobb az egészben. 🙂

A legjobb hely a dalszerzésre

Hajlamos vagyok a legtöbb dalszövegemet a fürdőkádban írni. Bárhol, ahol van fürdőkád. Anyukám nagy fürdőző volt, és emlékszem, hogy gyerekkoromban mindig történeteket olvasott és mesélt nekem, amikor a fürdőben voltam és a bilin ücsörögtem vagy ilyesmi. 😀 A fürdés és a rock and roll nagyon jól meg vannak egymással.

ville o2 pic4

Az új album megírása

Nem lesz egyre könnyebb, de nehezebb sem. Ilyen marad. Ez a mi módszerünk, hogy megmeneküljünk a felnőtté válástól, azt hiszem.
A szikra a lényeg, és hogy új zenét hallhatunk, nem csak mindig a saját cuccainkat. Valaki felteszi az új Electric Wizard albumot, és hirtelenjében emlékszem, hogy milyen volt 12 évesnek lenni és először hallani az Iron Maiden-t , amikor meg akarod ölni a szüleidet, a fejedet pedig a falba verni… a jó rock n rollnak ilyen hatással kell lennie. 😀 Ilyenkor találunk ki új riffeket, amikor összejövünk a srácokkal a próbateremben. Leadunk pár kilót és néhány évet is, csak a ritmusra koncentrálunk, és úgy teszünk, mintha fiatalok lennénk.

A dallista megalkotása

A számlista elkészítése elég nehéz… azt hiszem, 8 teljes album van a hátunk mögött. Nyilván vannak emberek, akik jobban kötődnek bizonyos albumokhoz, a bandán belül és a közönségben is. De nem tudsz mindenkinek megfelelni. Azokat a dalokat játszuk, amiket el tudunk játszani. 🙂 Ez nem olyan bonyolult dolog, mint ahogy az sokan gondolják.

A spontaneitás

Rengeteg spontán történés van, amikor a színpadon vagyunk, és akkor is, amikor megalkotjuk a zenét. Az albumoknál egy kicsit másabb. Próbálsz annyit próbálni, amennyit csak lehet, hogy kialakuljon az alapvető csontváza az albumnak. Válogatsz, aztán megpróbálsz minél nagyobb teret hagyni, hogy valami varázslat-féle történjen, ami eléggé spontán dolog, de nem feltétlenül így jön le. Sok rögtönzés úgy hangzik, mintha nagyon jól begyakorolt lenne.

ville o2 pic1

A HIM sikerének a titka

Szinte az örökkévalóság óta létezünk. A gitárosunkat és a basszerosunkat 9-10 éves koromban ismertem meg, szóval többé-kevésbé együtt nőttünk fel, és a HIM most már több mint a fél életünket kitöltötte, ami őrület. Azt hiszem, a barátság a lényeg. Ez a kissé unalmas és érzelgős válasz. De azt gondolom, hogy sok banda azért nem marad együtt – és nincs is esélyük, hogy így tegyenek – mert 4-5 egyéniség alkotja, akik csak a saját egójukkal törődnek. Bennünk sokkal több közös dolog van, mint pusztán csak a zene. Azt hiszem ez az, ami többé-kevésbé az őrület jobbik oldalán tart minket, amikor a turnébuszon utazunk.

Fordítás: Jucus

|Forrás: YouTube Part 1 and Part 2|

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

WordPress Anti Spam by WP-SpamShield