Katherine Wheel (Screamworks, 2010)

„Egyrészről  Alexandriai Szent Katalinról szól, akit állítólag kerékbetöréssel akartak kivégezni: kikötözték egy kerékhez, és eltörték a végtagjait. De a kerék szétesett és így végül lefejezték. A vallási művészetben mindig egy törött kerékkel ábrázolják. Akkoriban ez volt a kínzási módszer.

Nem hiszek az idő egyenes vonalúságában, inkább a forgó mozgás elvének vagyok a híve. Azért szeretem a kerék-szimbólumot, mert hiszek ebben az „ahogy viselkedsz másokkal, azt kapod vissza”-dologban. Az élet önmagában véve ismétlődések sorozata, ami kicsit a kerékhez kötözöttség hangulatát idézi vissza. A kerék pedig az élet, a szerelem és azon érzelmek lényegét tükrözi, amiket nem tudok irányítani. Számomra a Katherine Wheel egy kapcsolat alávetett természetéről szól. Amolyan kínzás fajta, ami kissé őrülten hangozhat, de olyan ez, mintha a kínzás egy formájaként adnék szerenádot egy hölgynek. Egy nagyon alávetett szituációról van szó, ami kicsit olyan, mint a szado-mazo. Nem mintha bírnám az ilyesmit, de költői szinten nevezhetjük ezt annak is.”

|Video: John Wins|

„Egyébként számomra ez egy pozitív dal. Talán furcsa a dalszövege, de nem tudom, hogy az emberek hogyan látják ezt.

A ’Holding hands won’t be enough in a world giving head to a gun’  nekem azt jelenti, hogy az ártatlan romanticizmus már nem létezik, és nem is tud létezni, mert az emberek egyre inkább a szélsőségek felé mennek el:  a drogok egyre extrémebbek, a TV is egyre extrémebb, az erőszak is egyre szélsőségesebb… Az egész világ napról-napra őrültebb lesz, úgyhogy már nem elég csak megfogni egymás kezét . Úgy tűnik, a világ az öngyilkosság felé rohan, és még élvezi is. A fejéhez tartva a pisztolyt… Csak tetszik ez az ábrázolás, ennyi.
A klasszikus romantikáról, a késő 18. századi gondolkodásmódról van szó, mely szerint az érzelmeknek kéne uralkodni és nem az intellektusnak. A tudomány nem számít csak a képzelet. Magam is álmodozó típus vagyok, szóval régimódi értelemben véve romantikus. De úgy érzem, hogy ennek nem maradt sok tere, viszont rengeteg az elvárás. Az emberek mindig csak a karrierjükről, a pénzről és a kibaszott gazdasági hanyatlásról beszélnek. De nem beszélnek eleget a virágokról, a napsütésről, az esőről vagy a művészetről…  és a színekről.” /Ville/

|Forrás: YouTube|

______________________

Kat von D vagy Katherine Wheel…?

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

WordPress Anti Spam by WP-SpamShield