Daniel Lioneye

Daniel Lioneye

A Daniel Lioneye Linde Lindström, a HIM gitárosának mellékprojektje.

A banda 2001-ben alakult, melyben Ville Valo (HIM) dobolt, Mige (HIM)basszusgitározott és Linde (HIM) gitározott és énekelt. Még ebben az évben kiadták első albumukat “The King of Rock ‘n’ Roll” címmel, mely egy szókimondó, pszichedelikus rock album lett. A lemez csak Finnországban és Németországban jelent meg. A címadó dal végül Bam Margera “Viva La Bam” című tévéműsorának főcímdala lett.

Ezután egy kis szünet következett, majd 2008-ban Linde úgy érezte, ismét kell egy DL albumot készíteni, mely teljesen különbözik az előzőtől. Az együttes mindig is a határok feszegetéséről volt híres, így a második album egy teljesen más irányba ment el. A címe nemes egyszerűséggel “VOL II.”, sokkal keményebb, extrémebb, inkább a black metál hatása érezhető rajta, a bonyolult helyzetekkel és emberekkel való megbirkózásról, az egzisztenciális krízisről, a kannabisz pszichózisról, a rémálmokról, és önmegvalósításról, szexről, továbblépésről, az önmagunkért való kiállásról, a haragról, vagyis a mindennapi életről szól.

Ezt követően ismét hosszabb kihagyás következett, de Linde folyamatosan írt dalok DL-nek. 2016-ben megérkezett az új album, melynek címe “VOL III.”, és tulajdonképpen az első két album ötvözete, hasonló témákat dolgoz fel.

A banda tagjai jelenleg, Sepi (dob), Burton (billentyű), Migé (basszusgitár) és Linde (gitár, ének).

|Forrás: Daniel Lioneye FB|