DANIEL LIONEYE

himjpg
A képen a DL jelenlegi felállása: Burton, Manu, Migé, Linde és Bolton

A HIM tagjai természetesen szabadidejükben sem ülnek a babérjaikon, számos mellékprojektjük van. Talán a leginkább ismert ezek közül a Daniel Lioneye nevű együttes, mely a HIM gitárosának, Linde-nek a „gyermeke”. Az együttes 2001-ben alakult, Linde az énekes, gitáros és kezdetben tagjai voltak még Migé, mint basszusgitáros, Ville Valo ezúttal mint dobos, a speciális hangeffekteket biztosító Ike, és Hiili Hilesmaa billentyűs.

Első albumuk a „The King of Rock and Roll” 2001-ben jelent meg, melyről az azonos címet viselő első kislemez a Viva La Bam című tévésorozatnak volt a nyitódala. Íme:

A későbbiekben voltak változások a tagokat illetően: Ville helyét a doboknál Seppo Tarvainen majd Bolton vette át, valamint csatlakozott hozzájuk Burton billentyűsként és Manu, aki Linde mellett szintén vokálozik. Második albumuk „Vol II.” címmel 2010-ben jelent meg, melyet egy rövid turné is követett az Egyesült Államokban.

 „A DL első verziója teljesen más volt mint a mai. Abban az időben (2001 körül) hárman voltunk: Ville a doboknál, Migé basszgitáron, én pedig gitároztam és énekeltem. Az inkább csak jó móka volt. Úgy mentünk el a stúdióba, hogy egy dalunk se volt megírva, jól berúgtunk és 5 nappal később készen volt az egész album.
A Vol II.-n egy jóbarátom, Bolton dobol, Burton a billentyűs, a többi részt meg én csináltam. Régi álmom volt, hogy készítsek egy igazán kemény albumot sok apró részletet és egyebet kidolgozva. És mivel Daniel Lioneye azt csinál, amit csak akar, jó ötletnek gondoltam, hogy ismét ezt a nevet használjam. Sok minden halmozódott fel bennem, amit valamilyen módon ki kellett engednem, és mi lehetne jobb mód az asztal lepucolására, mint írni egy albumot?” /Linde, 2010/

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

WordPress Anti Spam by WP-SpamShield