Bittersweet

Ha már a szavazáson a Bittersweet végzett az élen, legyen akkor most szó is róla.

Az Apocalyptica népszerű slágere 2004. november 29-én jelent meg, és azonnal nagy sikert aratott az európai slágerlistákon.  A dalban ének fronton közreműködik Lauri Ylönen (The Rasmus) és Ville Valo (HIM), utóbbi jegyzi a dalszöveget is.

Maga a cím is reflektál a dal témájára. Két srácról szól, akik ugyanabba a lányba szerettek bele. Ville képviseli a szerelem „keserű”, Lauri pedig az „édes” oldalát.

„Az egyik srác együtt járt a lánnyal, a másik pedig szeretett volna kettejük közé furakodni. A két srác kettős érzelmeiről szól a dal.” /Lauri/

E köré épül a klip is, melyet Antti Jokinen rendezett és Helsinkiben forgatták. Ville és Lauri egy asztalnál ülnek egy spirituáis táblajátékkal játszva, ami valójában egy boszorkánytábla. Ezen keresztül kommunikálnak a halott lánnyal, akibe a történet szerint mindketten szerelmesek voltak. Ezzel párhuzamosan képeket látunk a lányról valamint az Apocalypticáról, akik egy mocsaras táj közepén ülve zenélnek. A tájképet a Kalevala ihlette, az együttest égő fák és sok-sok füst veszi körül.
Az utolsó pár másodperces jelenetben látjuk, ahogy a lány a lenyugvó hold fényénél elalszik. Ekkor a srácok asztala körül a gyertyák hirtelen kialszanak, és a midkettejük szeme feketévé változik. Egyesek szerint ez azt jelképezi, hogy démonok szállták meg őket, más vélemények szerint viszont azt, hogy belül valójában ők haltak meg.

„A videóban inkább a fantázia uralkodik. Ha megnézed az MTV-t vagy akármelyik csatornát, általában valóságon alapuló klipeket látsz. Szerintem ez sokkal érdekesebb, jobb szórakozás!” /Lauri/

Eicca (Apocalyptica) szerint a klip alapötlete szintén Villétől származik.

|Forrás: Wikipédia, Making of Bittersweet|

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

WordPress Anti Spam by WP-SpamShield