A Wicked Game evolúciója

A minap a Wicked Game-et hallgatva jutott eszembe, hogy ehhez a dalhoz tulajdonképpen többféle klipverzió is készült. Mint utóbb kiderült összesen négy, amivel a legtöbb klippel rendelkező HIM dalok listáját is vezeti.  Azt hiszem, még a Join Me in Death van ilyen különleges helyzetben, amelyhez szintén elég sok (talán három) videót is forgattak. A Gone With The Sin és a Killing Loneliness pedig kettővel büszkélkedhet.

wicked

De visszatérve az említett dalhoz nézzük meg, hogyan is alakult a Wicked Game evolúciója:

Az első elég érdekesre sikeredett, de a rajongók számára nagy klasszikus lett belőle. Az egészet a banda egykori billentyűse, Antto Melasniemi vette fel egy igencsak amatőr technikával a Helsinkiben lévő Kaivopusito Parkban még 1997-ben (vagy 1996-ban). Az alkalom kedvéért a srácok előálltak néhány igen fura rögtönzéssel: például az akkori dobos száraz falevelek között ülve dobol a földön, fel-alá rohangálnak a gitárokkal és úgy tesznek, mintha játszanának rajta, Ville pedig két jelentőségteljes pillantás között egy kutyát sétáltat jobbra-balra.  A felvétel homályos, zavaros képek sorozata szépia módban elkészítve, de a végeredmény a körülményekhez képest egészen élvezhető, és valahogy annyira illik a fiatal HIM-hez. Azért is számít ez a felvétel különlegességnek, mert a klip a dal legelső feldolgozásához készült, ami még abból az igazán recsegős-ropogós, zúzós korszakból való. Íme:

A második klip 1998-ban készült, mindössze egy évvel az első után, de ez már profi munka, nem csak hétvégi mókázás során készített felvételek sorozata. A rendező Markus Walter keze munkája ez a verzió, amely már extra látványelemeket is tartalmaz, mint a villámlás, a vihar, a hó és az eső. A színvilágra leginkább a kék jellemző, ami nagyon illik az egész „történethez”, már amennyire ezt történetnek lehet nevezni. 🙂 A klip gyenge pontjai (egyetértve a forrásul szolgáló cikk írójával) furcsa módon a benne szereplő hölgyek, valahogy az ő ábrázolásukat nem nagyon sikerült eltalálni. A dal hangzásán ennél a klipnél finomítottak egy picit:

Két további klipverzió is található még a Wicked Game-hez, amelyek igazából nagyon hasonlítanak egymáshoz, a különbség pusztán annyi, hogy az egyik a cenzúrázott. Ez az a bizonyos sztriptíz báros történet, melynél mindenki rögtön a sztriptízes nénin szokott fennakadni. Szó mi szó nem a megszokott látványt nyújtja (bár ha belegondolok, fogalmam sincs, hogy mi a megszokott… :D) a kicsit már korosabb bronzosan csillogó bőrű hölgyemény, de valószínűleg pont az volt a célja a rendezőnek, Bill Yukich-nak, hogy ezzel kicsit „sokkolja” a nézőket.
A klip 2000-ben készült a banda második albumnak a Razorblade Romance-nek az újrakiadásához, amelyre ismét felkerült ez a szám az előzőekhez képest némileg áthangszerelve és hangzásban tovább finomítva. Ebben a verzióban már a csapat jelenlegi dobosa Gas Lipstick szerepel, aki ekkortájt váltotta Pätkä-t.
A cenzúrázatlan változat következik 18 éven felülieknek :

|Forrás: His Infernal Magazine|

Igazából nekem az utóbbi tetszik a legjobban, mert valahogy annyira illik a dal hangulatához.

Nektek melyik a kedvencetek? 🙂

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

WordPress Anti Spam by WP-SpamShield