A heartagram

A Heartagramot Ville Valo frontember rajzolta a csapat számára 20 évesen. A HIM együttes szimbóluma. Jelenti a HIM-et, mint együttest, mint egységet és stílusukat, a Love Metalt általában. A Jó és a Gonosz szimbólumából (egy szívből és egy fordított ötszögből) áll. A HIM 1997 végétől használja a heartagram logót, kezdetben Finnországban, majd egész Európában, az Egyesült Államokban 1999 óta. Először a Razorblade Romance albumon használták. A HIM rajongók nemzetközi ünnepnapját, a Heartagram napot, minden évben február első szombatján tartják. Néhány híresség, aki magára tetováltatta a heartagramot: Howard Jones (Killswitch Engage), Brandan Schiepatti, (Bleeding Through), Marta Peterson (Bleeding Through), Kat von D (olyan tetoválója is van, amit heartagram diszít), Steve-O (ő dickagramnak nevezi, mert neki olyan heartagram tetoválása van, aminek az alsó csúcsa péniszbe megy át)

heartagram
Heartagram

Ville a Heartagramról: ” A rock’n’roll zenét illetően mindig szerettem a képeket. Mindig szerettem a Led Zeppelin 4. albumát a szimbólumokkal, ugyanúgy, mint azokat a dolgokat, amelyeket a White Zombie vagy Rob Zombie csinált, vagy az első Black Sabbath albumok borítóit. Ezért úgy gondoltam, hogy nagyon klassz lenne, ha lenne a bandának egy szimbóluma és sokáig gondolkodtam rajta. Már az első albumon rajta volt a szív és a 666-os szám. Ez volt az első próbálkozás a jó és ördögi kombinációjára.”

“A szimbólumok rendszerint erősebbek, mint a fotók vagy a szavak, mert mindig millió történetet hoznak elő az ember agyából és mindenki különbözőképpen látja a szimbólumokat. Akár a horogkeresztektől vagy a feszültekről beszélünk, ez mindenkinek jelent valamit. Igazán akartam, hogy a mi bandánknak is legyen valami hasonló.”

“A vizualitás mindig fontos volt minden klasszikus rock bandánál, akiket kedvelek. Gondolj a Black Sabbath logójára vagy amit Rob Zombie csinált a White Zombie-val vagy a mellékprojektjével. Mindig értékeltem, ha egy művésznek volt egy egyszerű, vizuális képe, ami megfogja azt a gondolatot, ami az egész mögött van.”

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

WordPress Anti Spam by WP-SpamShield