A finn posta bélyegekkel tiszteleg a hazai zene nagyjai előtt

A finn postaszolgálat új zenei témájú bélyegkollekció kiadására készül szeptemberben, hogy így tisztelegjen a hazai nagyok előtt. A komolyzenétől kezdve egészen a hard rock bandákig minden stílus egy-egy képviselője helyet fog kapni a bélyegeken, köztük a finn rockvilág olyan nemzetközileg is elismert képviselői mint a Hanoi Rocks, a The Rasmus, az Apocalyptica, a Children of Bodom, a Nightwish és a HIM.

postistampsbigger2_638
Design: Klaus Welp

Ez nem is meglepetés, hiszen állítólag Finnországban a legmagasabb az egy főre jutó heavy metal bandák száma, és sokak szerint ez az egyetlen ország, ahol ez a zenei stílus is képes mainstream lenni, értve ezalatt azt, hogy egy Children of Bodom ugyanúgy lehet a slágerlista élén mint egy Madonna, vagy bármelyik pop világsztár.

Egyes elméletek szerint a nagyon hideg és zord finn telek okozzák a ottani emberek fokozott vonzódását a keményebb zenei stílusokhoz. A hideg és sötét időszakokban eltöltött hosszabb idő természetszerűleg előidéz egyfajta depressziót, amelynek valamint a negatív energiáknak a levezetése a leginkább ehhez a hangulathoz passzoló metál zenén keresztül történik.

Ha minden igaz, a bélyegeket online is meg lehet majd rendelni a finn posta webshopjában.

|Forrás: Blabbermouth|

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

WordPress Anti Spam by WP-SpamShield