A fiatal metalhead, aki schlagereket énekel

Ha sztereotípiákban gondolkodnánk, azt kellene feltételeznünk, hogy a kemény rock/metál stílus és a “schlager” zene nehezen fér meg egymás mellett valaki lelki világában. De szerencsére ez nem így van, és hát Ville amúgy sem tekinthető egy tipikus fazonnak, szóval nála ez a dolog teljesen természetes.

Már a kezdetektől a finn “schlager” és rock ‘n’ roll zene krémjén nevelkedett fel, édesapja és édesanyja például nagy Rauli “Badding” Somerjoki rajongók, Ville pedig többször említette, hogy az énekes által írt “Paratiisi” című dal volt az egyetlen, amelyre kisgyerek korában abbahagyta a sírást.

1999 tavaszán Villét felkérték, hogy a finn TV2 egyik műsorában énekelje el a Niin jykevää on rakkausParatiisi,  és a Ikkunaprinsessa  című Badding nótákat a The Agents zenekarral, akik nagy öregnek számítanak a műfajban, és akikkel maga Badding is énekelt néhány évig. Villéről már korábban az a hír járta, hogy nagy rajongó, hisz több interjúban is említett, illetve az első HIM album lemezbemutató partiján is játszottak Badding dalokat. Annyira azért nem meglepő, hogy bejön neki ez a stílus is, hiszen az “old school” rock és “schlager” énekesek is kedvelik a hagyományos finn melankóliát, a szerelemről és vágyakozásról írnak, ami azért mutat némi hasonlóságot a HIM által képviselt stílushoz. Nem csoda hát, hogy Ville azonnal igent mondott a felkérésre.

“Kurvára ideges voltam a TV stúdióban. Ha közelebbről megnézed, lehet látni, hogy rettenetesen remeg a lábam… De meglepően jól sikerült, még az Agents-es srácoknak is tetszett a végeredmény. Annak ellenére, hogy egy fiatal, hosszú hajú, pattanásos metalhead voltam, mégis valahogy szimpátiát éreztek irántam.” /Ville/

A felvétel később egy válogatás CD-re is felkerült, amelyen megtartották az eredeti TV stúdiós verziót.

“Ez a dolog részben a szüleimnek is szólt. Meg akartam mutatni nekik, hogy a sok headbangelés ellenére ilyesmit is el tudok énekelni. Be kellett bizonyítanom nekik, hogy a fiuk nem teljesen veszett ügy!” 🙂 /Ville/

Gondolom, csak sikerült bebizonyítani. Nekünk is nagyon tetszik! 🙂

|Forrás: Synnin Viemää, One week One band, Wikipédia|

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

WordPress Anti Spam by WP-SpamShield